Την κουκούλα ανάποδα φόρεσε ο Μανιαδάκης

Την κουκούλα ανάποδα φόρεσε ο Μανιαδάκης

ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ανάποδα φόρεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος εντελώς ξαφνικά ανακάλυψε ότι δέχτηκε πιέσεις από δικαστές προκειμένου να καταθέσει ενοχοποιητικά στοιχεία για τους Αντώνη Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία δεν έχει λογική αλλά βραχυκυκλώνει τη διερεύνηση του σκανδάλου της NOVARTISδιευκολύνοντας τα παράκεντρα εξουσίας που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους δικαστές που τόλμησαν να κάνουν τη δουλειά τους αδιαφορώντας για τις πολιτικές πιέσεις και τις απειλές.

Ο περιβόητος κύριος Μανιαδάκης είναι αυτός που επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τη NOVARTIS.

Δεν τα κατάφερε γιατί η κρατική ασφάλεια είχε στήσει μπλόκο στο αεροδρόμιο και για να γλιτώσει την προφυλάκιση δέχτηκε να φορέσει την κουκούλα, παριστάνοντας τον προστατευόμενο μάρτυρα.

Βέβαια για την εξέλιξη αυτή φταίνε και οι αρμόδιοι δικαστές οι οποίοι έχρησαν προστατευόμενο μάρτυρα έναν από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Με την κυβερνητική αλλαγή ο Νίκος Μανιαδάκης άρχισε να μεταλλάσσεται προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες για τις καταθέσεις που είχε δώσει στη Δικαιοσύνη οι οποίες ήταν εμπεριστατωμένες και περιλάμβαναν αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τρόπο που στήθηκε το κόλπο για την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων.

Είναι αυτός που κατέθεσε και ονόματα συνεργατών υπουργών, οι οποίοι είχαν αναλάβει εργολαβικά τη στήριξη των συμφερόντων του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Η ξαφνική μετάλλαξη του Νίκου Μανιαδάκη δημιουργεί υποψίες γιατί δεν εκθέτει μόνο κορυφαίους δικαστές αλλά βραχυκυκλώνει και τη δικαστική έρευνα για ένα υπαρκτό σκάνδαλο.

Από τη στιγμή που έβγαλε την κουκούλα του προστατευόμενου μάρτυρα η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να εφαρμόσει τον νόμο που ισχύει για όλους τους Έλληνες.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν τον προφυλακίζουν αφού πλέον έχει χάσει την ασυλία αλλά και την αξιοπιστία του μάρτυρα.

Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση NOVARTIS δεν έχει κλείσει.

Χαρακτηριστική είναι η εκπομπή της ελβετικής τηλεόρασης για τα έργα και τις ημέρες του Κ. Φρουζή που ήταν το αφεντικό της NOVARTIS στην Ελλάδα.

Δικαιολογημένα μετά την εξέλιξη αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του θέτει μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για τη NOVARTIS.

«Όσο και να θέλει η ΝΔ να κρυφτεί, η Novartis δεν την αφήνει. Το χθεσινό αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis επιβεβαιώνει το φιάσκο της ΝΔ. Οι αποκαλύψεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης: «Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουμε τι θα συμβεί στο Υπουργείο Υγείας. Τα ίδια άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις μας πληροφορούν, πριν τις πάρουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους επηρεάσουμε εκ των προτέρων» λέει ο κ. Φρουζής σε βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του FBI, όπως αποκαλύπτει το ελβετικό ντοκιμαντέρ. «Η Novartis δεν είναι μόνο ο καλύτερος χώρος για να εργαστείς, αλλά και ο καλύτερος συνεργάτης αν είσαι ένας ασθενής, ένας γιατρός ή ένα μέλος της κυβέρνησης» ισχυρίζεται ο Πρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Arnout Ploos Van Amstel σε άλλο βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του FBI. Δεν ξέρουμε εάν μετά το FBI ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει χάσει «πάσα ιδέα» και για την ελβετική δημόσια τηλεόραση ή εάν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εμπλέξει και αυτούς στη δήθεν σκευωρία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενώ η μισή υφήλιος ασχολείται με το σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και κυβερνητικών αξιωματούχων για τα υπερκέρδη της Novartis σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλισμένων, η ΝΔ συνεχίζει να μιλά για σκευωρία και να στήνει προανακριτικές παρωδίες»

 


Ρεπορτάζ : kelly Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας