Την ώρα που βάφτιζε το παιδί του διαρρήκτες του σήκωσαν όλο το μαγαζί

Την ώρα που βάφτιζε το παιδί του διαρρήκτες του σήκωσαν όλο το μαγαζί

Καλπάζει η παραβατικότητα στη Μεσαρά και μάλιστα τα περιστατικά διαδέχονται το ένα μετά το άλλο!

Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες όταν άγνωστοι δράστες επεχείρησαν να ληστέψουν πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Ασήμι, αφαιρώντας το μηχάνημα συναλλαγής το οποίο μάλιστα τους …έπεσε λίγα μέτρα πιο κάτω από το πρακτορείο, φεύγοντας τελικά άπρακτοι και μια νέα διάρρηξη σημειώθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου, στις Λούρες του Δήμου Γόρτυνας αυτή τη φορά.

Κατά τις νυχτερινές ώρες άγνωστοι δράστες με απίστευτη ταχύτητα και οργάνωση κατάφεραν όχι μόνο να ανοίξουν ένα καφενείο στη μέση του χωριού και πάνω στον κεντρικό δρόμο, αλλά και να το «απογυμνώσουν» από κάθε είδους ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή που υπήρχε μέσα σε αυτό.

Θύμα της διάρρηξης ένας νεαρός οικογενειάρχης, οικοδόμος στο επάγγελμα και πατέρας 4 παιδιών, ο οποίος διατηρούσε το μοναδικό καφενείο στις Λούρες για να «περνά η ώρα» των ηλικιωμένων του χωριού και για να παίζουν και κανένα ηλεκτρονικό τα πιτσιρίκια στον ελεύθερο χρόνο τους.

Υπολόγιζε όμως χωρίς …τους επίδοξους διαρρήκτες, οι οποίοι του άφησαν το μαγαζί «καλοκαιρινό» αφαιρώντας από μέσα ψυγεία, καταψύκτες, κλιματιστικά, υπολογιστές με κερματοδέκτες, τηλεόραση, κάμερες και καταγραφικά, ακόμα και τα καλώδια και τα εξωτερικά μηχανήματα του κλιματισμού που βρισκόταν πάνω στην ταράτσα του καφενείου!

Ο χρόνος της διάρρηξης καθόλου τυχαίος, μιας και χθες το βράδυ η οικογένεια του παθόντα βάφτιζε το ένα από τα τέσσερα παιδάκια της με καλεσμένο σχεδόν όλο το χωριό κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δράστες που έδρασαν ανενόχλητοι.

Έτσι μετά την τέλεση του μυστηρίου συγγενείς και φίλοι μετέβησαν σε κοντινό Κέντρο αναψυχής για να γιορτάσουν το ευτυχές γεγονός. Ήταν προφανώς η ώρα που οι επίδοξοι διαρρήκτες επέλεξαν γνωρίζοντας ότι το χωριό είναι έρημο και ο καταστηματάρχης μαζί με την οικογένεια και τους συγγενείς του στο Κέντρο Διασκέδασης.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή ξημερώματα γύρω στις 7.30 και μάλιστα από γειτόνισσα η οποία παρατήρησε ότι η πόρτα του καφενείου ήταν ανοιχτή και κανένας από τους ιδιοκτήτες δεν ήταν εκεί. Η ίδια ειδοποίησε τηλεφωνικά τον ιδιοκτήτη του καφενείου ο οποίος και έφτασε λίγα λεπτά αργότερα μαζί με την Αστυνομία που κατέφθασε μετά από τηλεφώνημα του παθόντα.

Σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη με το οποίο είχε επικοινωνία το «apopsilive.gr» η ζημιά την οποία έχει υποστεί ο καφετζής είναι μεγάλη και εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 8.000 με 9.000 ευρώ.


Ρεπορτάζ : Πόπη Πρωτογεράκη Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας