Τι είναι το cuffing στις σχέσεις;

Τι είναι το cuffing στις σχέσεις;

Μαζί με την άφιξη του καιρού του πουλόβερ έρχεται μια αύξηση και στη δραστηριότητα σύνδεσης, ένα φαινόμενο κοινώς γνωστό ως «cuffing season»!

Κάθε τέτοια εποχή, ο ορισμός «cuffing season» κάνει ξανά την εμφάνιση του, ωστόσο, πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς «παίζει» με αυτή τη φάση, που αφορά τις σχέσεις.

Μην πάει ο νους σας στο… πονηρό, κάνοντας συνειρμούς με τη λέξη «cuffs» που σημαίνει «χειροπέδες», μιας και το «cuffing season» μπορεί να έχει σχέση με το δέσιμο αλλά με ένα άλλου είδους.

Τι είναι

Όπως λένε οι ειδικοί, δεν πρόκειται για μια νέα ορολογία, καθώς έκανε την εμφάνισή της το 2011 μέσα από το Urban Dictionary.

Η σύμβουλος σχέσεων και ψυχολόγος Σαμίραν Σάλιβαν εξηγεί: «Cuffing season είναι η εποχή φθινοπώρου και χειμώνα, όπου οι άνθρωποι αρχίζουν να ψάχνουν κάποιον να περάσουν τους κρύους μήνες».

Δηλαδή, οι singles αυτό τον καιρό έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν ταίρι για να περάσουν τον χειμώνα τους. «Οι singles επιθυμούν να δεσμευτούν σε μια σχέση. Ο κρύος καιρός κάνει τους ανθρώπους πιο μοναχικούς, γι’ αυτό και ψάχνουν κάποιον να περάσουν αυτή τη φάση», προσθέτει.

Όπως λέει η Σάλιβαν, αυτή η περίοδος διαρκεί μέχρι την άνοιξη, ολοκληρώνεται περίπου μετά του Αγίου Βαλεντίνου, με τους singles να μένουν σε πολλές περιπτώσεις και πάλι μόνοι τους, επειδή απλά… μπορούν και θέλουν.

Η περίοδος cuffing ισχύει και για τις γιορτές, καθώς τότε τα οικογενειακά τραπέζια είναι πολλά. Πολλοί, λοιπόν, αισθάνονται την πίεση και έτσι θεωρούν πως το να έχουν κάποιον μαζί τους τους βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Η γνωριμία με κάποιο ταίρι είναι εύκολη, το θέμα είναι πως χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια η δημιουργία και κυρίως η συντήρηση της σχέσης.

Σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του dating app Hinge, οι άνδρες ψάχνουν κατά 15% περισσότερο για μια σχέση τον χειμώνα, παρά τις άλλες εποχές, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες αγγίζει το 5%. Όσον αφορά το καλοκαίρι, οι άντρες φαίνεται να μην δίνουν και τόση σημασία καθώς ψάχνουν για ταίρι κατά 11% λιγότερο, με το ποσοστό των γυναικών να φτάνει το 5%.

Όσοι γνωρίζουν και έχουν εμπειρία από την περίοδο cuffing ισχυρίζονται πως το σημαντικό είναι πως ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις τους για να δουν αν βρίσκονται στην ίδια φάση με τον άλλον. Φυσικά, κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει, γιατί δεν είναι λίγες οι φόρες που τα καλοκαιρία και οι χειμώνες είναι τελικά πολλοί.
Ρεπορτάζ : vaggelio Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας