Τι θα προβλέπει η ρύθμιση για τα αδήλωτα αναδρομικά των συνταξιούχων

Τι θα προβλέπει η ρύθμιση για τα αδήλωτα αναδρομικά των συνταξιούχων

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα Παρασκευή, εκτός απροόπτου, η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τον επανυπολογισμό του πρόσθετου φόρου που κλήθηκαν να πληρώσουν φέτος 72.000 συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι για αναδρομικά ποσά που έλαβαν το 2013 αλλά δεν τα δήλωσαν έκτοτε στην εφορία.

Με τη ρύθμιση θα γίνει αυτομάτως από την εφορία η με τροποποιητικές δηλώσεις των δικαιούχων επιμερισμός και κατανομή των αναδρομικών ποσών που έλαβαν στα χρόνια που αυτά ανάγονται περιορίζοντας έτσι το πρόσθετο ποσό φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν.

Η εξόφληση του νέου φόρου που θα προκύψει θα μπορεί να γίνει έως στα τέλη Μαΐου αντί έως στα τέλη Φεβρουαρίου που προέβλεπαν τα αρχικά εκκαθαριστικά φόρου που έλαβαν οι δικαιούχοι στις αρχές του 2020.

Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους δικαιούχους να εξοφλήσουν τον πρόσθετο φόρο εντασσόμενοι στην πάγια ρύθμιση των 48 μηνιαίων δόσεων.

Τέλος, όσον αφορά περίπου 2.000 συνταξιούχους που είχαν το 2014 υποβάλλει συμπληρωματικές δηλώσεις στην εφορία για τα αναδρομικά που έλαβαν πληρώνοντας τον αναλογούντα φόρο ,και οι οποίοι έλαβαν πρόσθετα εκκαθαριστικά φόρου αυτά θα διαγραφούν από τις ίδιες τις εφορίες.

Θάνος Πασχάλης

Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας