Το Βιετνάμ βελτιώνει τα μαχητικά Su-27 με τη βοήθεια της Λευκορωσίας

Το Βιετνάμ βελτιώνει τα μαχητικά Su-27 με τη βοήθεια της Λευκορωσίας

Μοιραστείτε το άρθρο

Το Βιετνάμ σχεδιάζει να αναβαθμίσει τα μαχητικά Su-27SK/UB για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν ανταγωνιστικά απέναντι στις σύγχρονες απειλές από γειτονικές χώρες, όπως η Κίνα.

Σύμφωνα με το «Military Watch», το πρώτο αναβαθμισμένο μαχητικό παραλήφτηκε τον Οκτώβριο του 2019, αφού δέχτηκε εργασίες εκσυγχρονισμού στη Λευκορωσία. Η επιλογή της τελευταίας έγινε, επειδή μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το Su-27SK είναι μία από τις βασικότερες εκδόσεις του απλού Su-27 και το Βιετνάμ την απέκτησε από τη Ρωσία τη δεκαετία του 1990. Το Su-27UB αποτελεί τη διθέσια έκδοση. Η αναβάθμιση στοχεύει στη βελτίωση των ηλεκτρονικών, των αισθητήρων και του συστήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου, ώστε το αεροσκάφος να μην καταστεί σύντομα τεχνολογικά παρωχημένο.

Είναι το Βιετνάμ υποψήφιος αγοραστής 12 Su-57;

Το Βιετνάμ εξετάζει επίσης την αναβάθμιση των νεότερων Su-30MK2. Το ίδιο σκέφτεται ακόμα την προμήθεια μαχητικών F-16V ή Su-30SM, για την απόσυρση των Su-22, και αργότερα την απόκτηση του «αόρατου» μαχητικού 5ης γενιάς Su-57, για την αντικατάσταση των Su-27.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κελεπούρης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας