Το βλήμα Πυροβολικού Volcano είναι έτοιμο για κυκλοφορία

Το βλήμα Πυροβολικού Volcano είναι έτοιμο για κυκλοφορία

Υπό την αιγίδα της ιταλικής και της γερμανικής κυβέρνησης, Leonardo και Diehl Defence εξέλιξαν και πιστοποίησαν την οικογένεια καθοδηγούμενου βλήματος ακριβείας Vulcano των 127 χλστ και 155 χλστ.

Η κοινή πιστοποίηση, που έγινε σύμφωνα με μια νατοϊκή συμφωνία τυποποίησης (STANAG), ελεγχόμενη από τις ιταλικές και γερμανικές αρχές, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η πιστοποίηση που πραγματοποιήθηκε είναι συμβατή με όλα τα συστήματα πυροβόλων του νατοϊκού μνημονίου Joint Ballistics Memorandum of Understanding (JBMOU), όπως οι επίγειες πλατφόρμες PzH 2000 και FH-70 αλλά επίσης και οι ναυτικές πλατφόρμες των 127 χλστ/5 ιν.

Το βλήμα Volcano σχεδιάστηκε για την επίτευξη εκτεταμένου βεληνεκούς των 70 χλμ για το Volcano 155 και 80 χλμ για το Vulcano 127 σε συνδυασμό με μοναδική ακρίβεια κατά στατικών και κινούμενων στόχων.

Η οικογένεια βλημάτων φτάνει στην μεγίστη ακρίβεια μέσω του μοναδικού συνδυασμού δορυφορικής πλοήγησης και αισθητήρων λέιζερ ή υπερύθρων για την τελική παλιννόστηση. Αυτό καθιστά την οικογένεια Vulcano το πιο ακριβές πυρομαχικό πυροβολικού για επίγειες και ναυτικές εφαρμογές σε όλον τον κόσμο.

Η πανίσχυρη πολλαπλών ρόλων, ανεπηρέαστη υψηλής εκρηκτικότητας (IHE) κεφαλή με θραύσματα βολφραμίου είναι εξαιρετικά αποτελεσματική εναντίον μαλακών στόχων, οχημάτων, ημι-θωρακισμένων οχημάτων, εγκαταστάσεων και όλων των συνηθισμένων σημείων διοίκησης πεζικού.

Οι συλλογές προγραμματισμού του Volcano επιτρέπουν στις πλατφόρμες πυροβολικού να βάλλουν το βλήμα Vulcano με εύκολο τρόπο. ΟΙ συλλογές επιτρέπουν είτε τις πλήρως ολοκληρωμένες ή αυτόνομες επιχειρήσεις. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα υπολογισμού διοίκησης πυρός, NABK-18+, έχει αποδεσμευτεί επισήμως.

Σχετικά άρθρα


Ρεπορτάζ : Doukas Gaitatzis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας