Το Μπαλέτο της ΕΛΣ παρουσιάζει το Herrumbre (σκουριά) σε χορογραφία του σπουδαίου Νάτσο Ντουάτο

Το Μπαλέτο της ΕΛΣ παρουσιάζει το Herrumbre (σκουριά) σε χορογραφία του σπουδαίου Νάτσο Ντουάτο

Νάτσο Ντουάτο Herrumbre
Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής
6, 8, 9, 15, 16, 17 Φεβρουαρίου 2019
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης 20.00 (Κυριακές 18.30)
Χορογραφία Νάτσο Ντουάτο
Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους
και το Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H πρώτη συνεργασία του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον σπουδαίο Ισπανό χορογράφο Νάτσο Ντουάτο είναι γεγονός. Ο περιζήτητος χορογράφος και διευθυντής του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, με τη μοναδική ευαισθησία απέναντι στις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης, υπογράφει μια παράσταση χορού για τη φθορά της ψυχής με τίτλο Herrumbre (Σκουριά), η οποία θα παρουσιαστεί στις 6, 8, 9, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για τον Νάτσο Ντουάτο, αφετηρία για να δημιουργήσει το Herrumbre υπήρξε μια φωτογραφία από τις φυλακές του Γκουαντάναμο που δείχνει τους φυλακισμένους πεσμένους στο έδαφος σαν ζώα. Στη χορογραφία του μεταμορφώνει σε κινήσεις τις εικόνες βίας που προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας αφορά όλους, καθώς θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους άλλους καθορίζει εξ ολοκλήρου το ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι πραγματικά. Η διαδοχή των εντυπωσιακών σκηνών, η καθεμιά πιο βίαιη από την προηγούμενη, με ανθρώπους ταπεινωμένους και τρομοκρατημένους σε μια σκληρή φυλακή, αποτελεί μια σπουδαία δήλωση του χορογράφου ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας.

The post Το Μπαλέτο της ΕΛΣ παρουσιάζει το Herrumbre (σκουριά) σε χορογραφία του σπουδαίου Νάτσο Ντουάτο appeared first on Koolnews.


Ρεπορτάζ : admin Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας