Το Πεντάγωνο ξεκινά τις δοκιμές δικτύου 5G

Το Πεντάγωνο ξεκινά τις δοκιμές δικτύου 5G

Μοιραστείτε το άρθρο

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το Αμερικανικό υπουργείο Αμύνης θα δώσει σε βιομηχανίες στις ΗΠΑ το τελικό κείμενο αίτησης προσφορών για το νέο σύστημα τεχνολογίας 5G που θα τεθεί σε πειραματική λειτουργία σε τέσσερις στρατιωτικές βάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι δοκιμές θα περιλάβουν τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και διανομή πληροφοριών στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα μεταξύ υπουργείου Αμύνης και εταιριών του τηλεπικοινωνιακού τομέα.

«Δούρειο ίππο» χαρακτηρίζει ο Λευκός Οίκος τα δίκτυα 5G της Huawei

Η Ναυτική Βάση του San Diego θα δοκιμάσει στην πράξη έξυπνα συστήματα οργάνωσης αποθηκών, όπως άλλωστε και η Βάση Eπιμελητειακής Υποστήριξης του Σώματος Πεζοναυτών στo Albany. Η διακλαδική Βάση Lewis-McChord στην Ουάσινγκτον θα δοκιμάσει εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας και Επαυξημένης Πραγματικότητας ενώ η Βάση Hill της Αεροπορίας θα δοκιμάσει πειραματικές εφαρμογές της δυναμική από κοινού χρήση του ραδιοφάσματος (DSS).

Μόνο μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοφάσματος μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τώρα οι περισσότερες εταιρίες του χώρου είναι η δημιουργία ενός κοινού πλαισίου σύνδεσης στρατιωτικών και πολιτικών υπηρεσιών στην υποδομή των επικοινωνιών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ χρησιμοποιούν ένα ευρύ πλαίσιο του κοινού χρήσης του ραδιοφάσματος, είτε πρόκειται για το πρόγραμμα Aegis, είτε τα συστήματα επικοινωνίας και αντιαεροπορικής άμυνας του Στρατού και των Πεζοναυτών. Η ισχύς του φάσματος κινείται στο μέσο επίπεδο, που κυμαίνεται μεταξύ 3,110 ως 3,550 MHz.

Ανάλογο επίπεδο χρησιμοποιούν τα υπουργεία Ενέργειας, Εμπορίου και Εσωτερικής Ασφάλειας. Μέσα στον μήνα, το υπουργείο Εμπορίου θα ενημερώσει για το κατά πόσον είναι εύκολο να ανοίξει η πρόσβαση αυτής της σύνδεσης στο κοινό.

Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν ποτέ ο κυρίαρχος στο 5G, παραδέχεται το Πεντάγωνο

Πηγηή: Defence One

Μοιραστείτε το άρθρο

Ρεπορτάζ : Stathis Vasileiou Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας