Το Τουρκικό Ναυτικό οριστικοποιεί την τελική διαμόρφωση της νέας του φρεγάτας

Το Τουρκικό Ναυτικό οριστικοποιεί την τελική διαμόρφωση της νέας του φρεγάτας

Μοιραστείτε το άρθρο

Μια νέα ψηφιακή απεικόνιση της υπό ναυπήγηση τουρκικής φρεγάτας «TCG Istanbul» κάνει την εμφάνισή της στο τουρκικό Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει η «Hurriyet», η τουρκική βιομηχανία βρίσκεται κοντά στην οριστικοποίηση της τελικής διαμόρφωσης του πλοίου και καταβάλλεται προσπάθεια τα κύρια συστήματά του, συμπεριλαμβανομένου των οπλικών συστημάτων, να είναι τουρκικής προέλευσης.

Συνολικά προγραμματίζεται να κατασκευαστούν τέσσερις φρεγάτες που θα αποτελέσουν την κλάση «I» («TCG Istanbul», «TCG Ismir», «TCG Ismit», «TCG Içel»), αν και μέχρι τώρα έχει υπογραφεί συμβόλαιο για μόλις ένα πλοίο. Τα πλοία προορίζονται να αντικαταστήσουν τις τέσσερις φρεγάτες MEKO 200TN Track I στα μέσα της δεκαετίας, αν και θεωρείται πιθανό ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Για παράδειγμα, η «TCG Istanbul» αναμένεται να γίνει επιχειρησιακή το β΄ εξάμηνο του 2023, αν και ήταν αρχικά στόχος αυτό να συμβεί το 2021. Η κατασκευή του πλοίου ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου 2017.

Ξεκίνησε σήμερα η κατασκευή της νέας κλάσης τουρκικών φρεγατών “Instanbul”

Οι φρεγάτες «I» θα έχουν μήκος 113,2m, εκτόπισμα 2.966t και μέγιστη ταχύτητα 29kn. Σε σχέση με τις τέσσερις κορβέτες κλάσης Ada, οι «Ι» θα διαθέτουν σύστημα CIWS Gokdeniz αντί RAM, διπλάσιο αριθμό πυραύλων κατά πλοίων και σύστημα VLS. Για το τελευταίο η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας κινήθηκε το 2018 για την παραγγελία τεσσάρων συστημάτων Mk41. Σε περίπτωση που δεν εγκατασταθεί το αμερικανικό σύστημα, θα μπορούσε να τοποθετηθεί αντίστοιχο τουρκικό, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση οπλικών συστημάτων IDEF ’19.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κελεπούρης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας