Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία από οποιονδήποτε – Μήνυμα και στα Σκόπια .

Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία από οποιονδήποτε – Μήνυμα και στα Σκόπια .

«Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία από οποιοδήποτε» διεμήνυσε έξω από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός, λίγο μετά την αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά. Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα περί «προσωπικών γραμμών» που πλέον δεν θα ανεχθεί, αποστροφή που φάνηκε να ακουμπά και τον κ. Καμμένο, ενώ «φωτογράφισε» τον Νίκο Κοτζιά λέγοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση «ασυνείδητα» έθεσε σε κίνδυνο την έξοδο από τα μνημόνια.

«Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά, θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά, και ειλικρινώς, για την πολύτιμη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας την πολύτιμη συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών το επόμενο διάστημα.

«Δίνω ταυτόχρονα ένα μήνυμα με την επιλογή μου αυτή. Είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου για να κάνω ό,τι περνάω από το χέρι για να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας που αναβαθμίζει το διεθνή ρόλο της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Είναι όμως, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, και μια απόφαση με πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό… Σηματοδοτεί την απόφαση μου να μην ανεχθώ από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε, και καμιά προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας, και ταυτόχρονα να μην ανεχθώ από κανέναν, συνειδητά ή ασυνείδητα, εν προκείμενω ασυνείδητα, να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

Μήνυμα στα Σκόπια

Ο κ. Τσίπρας ταυτόχρονα έστειλε και ένα μήνυμα «στους γείτονες μας που αυτές τις ημέρες έχουν τις δίκες τους διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν στην αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών με αποφασιστικότητα και με θάρρος διότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρα σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με συνταγματική ονομασία που θα λέγεται ‘’Δημοκρατία της Μακεδονίας’’. Η Ελλάδα και η κυβέρνησή μου θα κάνει αυτό που πρέπει και αυτό που ορίζουν οι διεθνείς μας υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε.

πηγη


Ρεπορτάζ : Δ.-Ι. Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας