Τσίπρας: Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

Τσίπρας: Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

«Λάβρος» ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή ομιλία του στην Ξάνθη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της ΝΔ, «μεγάλο πολιτικό λάθος». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού, δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο κος Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία. Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας, σημείωσε.

Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης δήλωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι Siemens-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον πρόεδρο της ΝΔ.

120 δόσεις – Μέτρα ελάφρυνσης

Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας

Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα, πρόσθεσε.

Την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται είπε ο πρωθυπουργός.

Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ) συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας. Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα, είπε.

Παλιό κατεστημένο και Βέμπερ

Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει πολιτική αλλαγή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στον Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας πως ο ανθέλληνας Βαυαρός πολιτικός που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδες και χαραμοφάηδες είναι σήμερα ο εκλεκτός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για πρόεδρος της Κομισιόν.

Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα media. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας, υπογράμμισε.

Οι αυλοκόλακες του παλιού καθεστώτος είναι απέναντί μας γιατί δεν υποκύψαμε και δεν εξομοιωθήκαμε μαζί τους, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε: Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκιο πράξη.


Ρεπορτάζ : georgiou@reporter.gr (Γιώργος Γεωργίου) Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας