Τσίπρας: Φθηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα

Τσίπρας: Φθηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα

Την ανάγκη για βαθιές μεταρρυθμίσεις στο Σύνταγμα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπάθησε να υπομονεύσει και να σνομπάρει την διαδικασία, προβάλλοντας προσχώματα.

«Ολοκληρώνουμε την πρώτη φάση μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που εκίνησε με πρωτοβουλία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «το πολιτικό σύστημα που κυβερνούσε 40 χρόνια είχε πολλαπλές ευκαιρίες να το κάνει και δεν το τόλμησε. Και όταν το τόλμησε οδήγησε σε ρυθμίσεις, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, που σε όλους μας πρέπει να προκαλούν ντροπή».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «φθηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια» που κάποιοι επέλεξαν να παίξουν με το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ποτέ άλλοτε δεν συζητήθηκε τόσο πολύ αναθεωρητική διαδικασία. «Θεωρώ τουλάχιστον άδικη την παρατήρηση ότι είναι μία διαδικασία που γίνεται στο πόδι» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, η Συνταγματική Αναθεώρηση δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε τι οδήγησε σε απαξίωση το πολιτικό σύστημα, αλλά και να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των πολιτών και το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία.

Ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση επί των προτάσεων για αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος

Ομιλία στη #Βουλή στη συζήτηση επί των προτάσεων για αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος. #Vouli

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019


Ρεπορτάζ : pkaissaratos Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας