Υψηλές οι φιλοδοξίες για το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

Υψηλές οι φιλοδοξίες για το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

Με σημαντικές αναφορές στις προοπτικές του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.) αλλά και στη γεωργική εκπαίδευση συνόδευσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης την παρουσίαση των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου, το μεσημέρι της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου.

Νέος πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. ορίστηκε ο γεωπόνος Νίκος Θυμάκης για τον οποίο ο κος Βορίδης ανέφερε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για την τοποθέτησή σας στην θέση του προέδρου του Ι.Γ.Ε. Εύχομαι σε εσάς και τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Έχουμε εξαιρετικά υψηλές φιλοδοξίες για το Ινστιτούτο το οποίο, όπως γνωρίζετε, διαχειρίζεται ένα κληροδότημα, της Ιφιγένειας Συγγρού, από τις αρχές του 20ου αιώνα, για θέματα γεωργικής εκπαίδευσης».

Παίρνοντας το λόγο, ο νέος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ)  που βρίσκεται στο Κτήμα Συγγρού, στην πραγματικότητα είναι ένα «μικρό πρακτικό Πανεπιστήμιο» με απόληξη στην κοινωνία του πρασίνου, της ανθοκομίας και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με βάση της αρχές της αρχιτεκτονικής τοπίου, της οικολογικής διαχείρισης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος μας είναι να εξελιχθεί στο διοικητικό κέντρο της δια βίου Πρακτικής Αγροτικής Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και σε χώρο επιμόρφωσης ειδικών σε  θέματα που αφορούν ευρύτερα τις εξελίξεις στην «έξυπνη» γεωργία και τη νέα ΚΑΠ που δίνει έμφαση στην ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού».

Είναι Συνέντευξη?: 
0
Post it: 
0
Date/Time to be posted: 
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2019 – 19:48


Ρεπορτάζ : tsekpoint_335 Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας