Χαρίτσης: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη τρομάζει τον κόσμο

Χαρίτσης: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη τρομάζει τον κόσμο

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι το υπουργείο προχώρησε σε αλλαγές και τεχνολογικές καινοτομίες ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων, προκειμένου να μειωθεί ο φόρτος εργασίας των δικαστικών αντιπροσώπων και όλων των εμπλεκόμενων. Ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε πως το υπουργείο είναι έτοιμο για την «άψογη διεξαγωγή» των εκλογών.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο υπουργός σημείωσε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές «απλώς ως μια πρόβα για τις εθνικές εκλογές», οι οποίες όπως ξεκαθάρισε «θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο, στο τέλος της τετραετίας».

«Θέλουμε μια Ευρώπη της αέναης λιτότητας και της διευρυνόμενης φτώχειας, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, όλα όσα δηλαδή αντιπροσωπεύουν ο Όρμπαν και ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βέμπερ, οι οποίοι δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος; Ή μια Ευρώπη της συνανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, μια Ευρώπη των πολλών, όπως διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική συμμαχία στην οποία πρωτοστατεί, εντός και εκτός συνόρων; Αυτά δεν είναι κάποια μακρινά και αφηρημένα ζητήματα, αφορούν άμεσα τη χώρα μας» είπε σχετικά με το δίλημμα των ευρωεκλογών.

Τόνισε ακόμα ότι «η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ελπιδοφόρα πολιτική εξέλιξη. Μαρτυρά την αποφασιστικότητα του δημοκρατικού κόσμου, των προοδευτικών δυνάμεων, να συσπειρωθούν γύρω από την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς και της παλινόρθωσης του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος» και αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε πως «το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, έτσι όπως ο ίδιος το ξεδιπλώνει, τρομάζει τον κόσμο και δείχνει τι τον περιμένει εάν το παλιό πολιτικό σύστημα και τα ολιγαρχικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω του, πάρουν ξανά στα χέρια τους τον έλεγχο της χώρας».


Ρεπορτάζ : georgiou@reporter.gr (Γιώργος Γεωργίου) Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας