Χαρδαλιάς για τα μέτρα: Ξεχάστε την αποκλιμάκωση – Υπάρχουν χιλιάδες σε καραντίνα

Χαρδαλιάς για τα μέτρα: Ξεχάστε την αποκλιμάκωση – Υπάρχουν χιλιάδες σε καραντίνα

«Μέχρι τις 27 Απριλίου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, όσον αφορά στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού», ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τη μάχη με τον ιό στη χώρα μας την Τρίτη (07/04).

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Κρίσεων τόνισε χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Το τονίζουμε γιατί έχει αναπτυχθεί συζήτηση για αποκλιμάκωση των μέτρων. Μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει συζήτηση για το πότε και πώς θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν».

Στη συνέχεια με αφορμή τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα υπογράμμισε: «Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση εκείνες τις ημέρες είναι εντελώς ανεύθυνη. Ας μην προκαλούμε την τύχη μας. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορωνοϊού».

Ακολούθως, ο Νίκος Χαρδαλιάς παρέθεσε στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, θέλοντας να επισημάνει το γιατί θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα: Επισήμανε πως:
«23.356 συμπολίτες, είτε από το εξωτερικό, είτε στενές επαφές, τέθηκαν σε καραντίνα σε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Για τους περισσότερους, η καραντίνα έχει λήξει και σήμερα παραμένουν 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων. Έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας. Μόνο στην Αττική, είναι σε καραντίνα σχεδόν 4.000 συμπολίτες μας».

Ρεπορτάζ : georgiamos26 Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας