Χριστιάνα Καλογήρου: Όχι μετακίνηση προσφύγων από τη Σάμο στη Λέσβο

Χριστιάνα Καλογήρου: Όχι μετακίνηση προσφύγων από τη Σάμο στη Λέσβο

Για πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί στο άλλο και καμία κίνηση αποσυμφόρησης της κατάστασης καταγγέλλει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και απέστειλεστον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι με την πιο δυνατή ένταση της φωνής μας μετά το σημερινό γεγονός έλευσης αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σάμου και μετακίνησής τους αμέσως μετά στο νησί της Λέσβου, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι οι δυνατότητες προσωρινής παραμονής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, εξαντλούνται στη δυναμικότητα των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, αριθμού 5.500 ατόμων (3.400 στη Λέσβο, 850 στη Σάμο και 1200 στη Χίο).

Πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν. Η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας».


Ρεπορτάζ : fimotro Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας