Ψαράς στο Δέλτα Έβρου κατήγγειλε την παρενόχλησή του από Τούρκους στρατιώτες

Ψαράς στο Δέλτα Έβρου κατήγγειλε την παρενόχλησή του από Τούρκους στρατιώτες

Με παρατεταμένα τα όπλα τους στράφηκαν κατά Ελλήνων ψαράδων στο Δέλτα του Έβρου Τούρκοι στρατιώτες. Αυτό κατήγγειλε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του Ράδιο Χρόνος 87,5fm ο Θανάσης Καμηλάρης που ζει και δραστηριοποιείται στο Δέλτα του Έβρου. Ο ψαράς, που ασχολείται ενεργά και στο σωματείο «Αινήσιο Δέλτα» κατήγγειλε ότι οι ψαράδες του Δέλτα δέχθηκαν για άλλη μία φορά απειλή όπλου από Τούρκους στρατιώτες ενώ ψάρευαν στα ελληνικά ύδατα του ποταμού.

«Βγήκαν μπροστά μας για να τους δούμε», είπε ο κος Καμηλάρης, που αποδείχθηκε εξαιρετικά ψύχραιμος. Επέλεξε να αλλάξει την πορεία της βάρκας του, καθώς όπως λέει «αν προχωρήσεις δεν ξέρεις τι θα συμβεί». Για τρίτη φορά βρέθηκε αντιμέτωπος με Τούρκους στρατιώτες ο κος Καμηλάρης και φυσικά αναδεικνύει ότι δεν είναι ο μόνος που δραστηριοποιείται στον ποταμό Έβρο και βρέθηκε αντιμέτωπος  με τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των Τούρκων στρατιωτών.

Ο ψαράς από τον Έβρο καταγγέλλει πως «δεν μας αφήνουν να μπούμε στο ποτάμι, στα 50 μέτρα τα δικά μας. Τα 50 μέτρα από τον Έβρο είναι ελληνικά και έχω δικαίωμα να πάω. Είμαι Έλληνας και έχω το δικαίωμα να πατήσω στα 50 μέτρα του ελληνικού ποταμού».

Ο κος Καμηλάρης άμεσα ενημέρωσε τις τοπικές στρατιωτικές αρχές για το περιστατικό και εκφράζει την πεποίθησή του ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας όσων δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου. «Μας σημαδεύουν με τα όπλα, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σ’ έναν άνθρωπο που κρατάει όπλο», λέει και αναδεικνύει μία ακόμη πτυχή της υπόθεσης, ότι ψαράδες από την Τουρκία ψαρεύουν εντός του ελληνικού τμήματος του ποταμού Έβρου χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. 

Συντάκτης: 
Είναι Συνέντευξη?: 
0
Post it: 
0
Date/Time to be posted: 
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019 – 20:59


Ρεπορτάζ : tsekpoint_335 Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας