ΩΡΑ 13:10! Τεράστιο σκάνδαλο που το κράτησαν θαμμένο για 6 χρόνια – Πλήρωσαν για να κουκουλώσουν την κατασκοπεία

ΩΡΑ 13:10! Τεράστιο σκάνδαλο που το κράτησαν θαμμένο για 6 χρόνια – Πλήρωσαν για να κουκουλώσουν την κατασκοπεία

Απίθανη αποκάλυψη από τους «Times», οι οποίοι καταγράφουν με συγκλονιστικές λεπτομέρειες ένα πρωτοφανές σκάνδαλο κατασκοπείας με θύτη τη Λίβερπουλ και θύμα τη Μάνστσεστερ Σίτι!

Ένα πρωτοφανές -στα ποδοσφαιρικά χρονικά- σκάνδαλο αποκαλύπτουν οι «Times», με τη Λίβερπουλ να εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ κατέβαλε -μετά από συμβιβασμό- το ποσό του 1 εκατομμυρίου λιρών στη Μάντσεστερ Σίτι, αποτέλεσμα των καταγγελιών των «πολιτών» ότι το λογισμικό scouting (Scout7) που χρησιμοποιούσαν, είχε παραβιαστεί. Ο συμβιβασμός μεταξύ των δύο κορυφαίων αγγλικών κλαμπ έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 2013. Την περίοδο εκείνη είχε γίνει γνωστό πως η Σίτι έχει έρθει σε επαφή με εμπειρογνώμονες ηλεκτρονικής κατασκοπείας, προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως το λογισμικό που χρησιμοποιούσε είχε παραβιαστεί.

Το σκάνδαλο φέρνουν στο «φως» της δημοσιότητας οι «Times» του Λονδίνου και φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο περιστατικό εικαζόμενης «κακής συμπεριφοράς» από μία κορυφαία ομάδα της Premier League σε μια άλλη.

Τα σχετικά περιστατικά κατασκοπείας μέσω παραβιασμού του λογισμικού της Σίτι φέρεται να πραγματοποιήθηκαν λίγο διάστημα μετά τη μετακόμιση τριών πρώην scouts των «Πολιτών» στο λιμάνι. Δύο από αυτούς, ο Ντέιβ Φάλοους και ο Τζούλιαν Γουάρντ, όπως και ο Μάικλ Έντουαρντς, ο οποίος είναι τώρα αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, φέρονται να έχουν εμπλακεί εκατοντάδες φορές σε παράνομη πρόσβαση στη βάση δεδομένων της ομάδας του Μάντσεστερ στο σύστημα Scout7. Μάλιστα εικάζεται ότι τα κατάφερναν χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης ενός πρώην συναδέλφου τους στη Σίτι.


Ρεπορτάζ : Amartolos Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας