Όχι μία αλλά 10 αποφάσεις για επιδόματα σίτισης και καμία δεν αφορά στρατιωτικούς!

Όχι μία αλλά 10 αποφάσεις για επιδόματα σίτισης και καμία δεν αφορά στρατιωτικούς!

Ορθώς διαμαρτύρονται από τη ΝΔ για δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δίνει “επίδομα έως 3.000 στους υπαλλήλους της ΕΡΤ”. Το έγγραφο της διοίκησης της ΕΡΤ που δημοσίευσε το Militaire.gr αυτούσιο, εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί ,αλλά γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο το διευκρινήσαμε με σαφέστατο τρόπο. Είναι γνωστό από τα γραφόμενα μας ότι υπήρξαμε, παραμένουμε και θα παραμείνουμε πιστοί υποστηρικτές της ύπαρξης και της ενδυνάμωσης της κρατικής τηλεόρασης και πολέμιοι του τραγελαφικού ερωτήματος “γιατί να πληρώνουμε την ΕΡΤ”.

Ξορκίζουμε με κάθε ευκαιρία  τον “κοινωνικό αυτοματισμό” ,γιατί είδαμε πόσο ανθρωποφάγος μπορεί να γίνει στην περίπτωση των στρατιωτικών.  Κάποιοι επιχείρησαν στις αρχές της οικονομικής κρίσης το 2010 να παρουσιάσουν περίπου ως…ελίτ ,προκειμένου να δικαιολογήσουν τις παράλογες περικοπές στους μισθούς τους και τις καταστροφικές περικοπές στα αμυντικά κονδύλια. Δεν έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια για να επέλθει η λήθη, για όσα έγιναν, ειδικά την περίοδο 2012-14…

Γι΄ αυτό και λέμε ότι μακάρι όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν ότι μπορεί να δώσει η κυβέρνηση. Αλλά είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, θα πρέπει να ιεραρχεί τις προτεραιότητες της με λογική και ρεαλισμό.

Δεν υπάρχει μία απόφαση για καταβολή επιδόματος σίτισης στην ΕΡΤ. Είναι 10 οι αποφάσεις και αφορούν διάφορα τμήματα της κρατικής τηλεόρασης. Δεν είναι απόρρητες. Τις βρήκαμε στη Διαύγεια, όπως μπορεί και ο κάθε πολίτης. Γι΄ αυτό και μας κάνει εντύπωση ότι στις “διαρροές” που υπάρχουν δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά σ΄ αυτές.

Λένε κυβερνητικοί κύκλοι -αναφερόμενοι μόνο στη μία απόφαση- ότι τα μέχρι 5 ευρώ την ημέρα εργασίας ανά εργαζόμενο με την προσκόμιση αποδείξεων, αποκλειστικά για όσους δεν δουλεύουν από το σπίτι. Εκείνους δηλαδή που τις τελευταίες εβδομάδες σηκώνουν το βάρος της συνεχούς ενημέρωσης, των διαγγελμάτων του πρωθυπουργού, της καθημερινής ενημέρωσης Τσιόδρα-Χαρδαλιά, των ανακοινώσεων έκτακτων μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς, των κυβερνητικών briefing καθώς και των δηλώσεων αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, που καλύπτονται αποκλειστικά από την Ε.Ρ.Τ. η οποία δίνει το υλικό δωρεάν σε όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Πολύ σωστά τα λένε, γιατί  οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί ,εργάζονται σε συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες λόγω του κορονοϊού. Συνεπώς τα 5 ευρώ είναι όντως μικρό ποσό για την προσφορά τους στην ενημέρωση, η οποία όμως δεν πρέπει να ταυτίζεται μόνο με “τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού και την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών”. Υπάρχουν κι άλλα θέματα. Όσο για τη δωρεάν παραχώρηση του τηλεοπτικού υλικού στα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δωρεάν, είναι μια επιλογή που παραδοσιακά ,όλες οι κυβερνήσεις ακολουθούν! Ίσως γιατί όλες οι κυβερνήσεις “μπέρδευαν” πάντα το “κρατική τηλεόραση” με την “κυβερνητική τηλεόραση”.

Η ανάδειξη του θέματος, τουλάχιστον σ’ ότι μας αφορά, έχει να κάνει με το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά οι στρατιωτικοί διαπιστώνουν ότι είναι “ήρωες των δύσκολων στιγμών”. Αλήθεια μπορούν να μας πουν πόσα χρήματα έλαβε ο κάθε στρατιωτικός που μεταφέρθηκε άρον ,άρον στον Έβρο , για τη σίτιση του;

Οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί που έδωσαν μάχες στον Έβρο, δικαιολογημένα νιώθουν αδικημένοι, όχι επειδή δεν παίρνουν κι αυτοί 5 ευρώ για τη σίτιση τους, αλλά επειδή καταλαβαίνουν ότι κανένας δεν ασχολείται μαζί τους με συνέπεια και συνέχεια. Αραιά και που κι όταν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί ότι το κλίμα έχει βαρύνει, λένε μια καλή κουβέντα, φωνάζουν ένα “μπράβο” κι αυτό είναι όλο. Οι στρατιωτικοί δεν ξεχνούν ότι για να πάρουν πίσω ένα μέρος των χρημάτων που τους πήραν από τη τσέπη με τις περικοπές, χρειάστηκε να ταλαιπωρωθούν δικαστικά σχεδόν επτά χρόνια!

Τέλος δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι αν αυτοί που ο κ.Πάγκαλος είχε αποκαλέσει “αντιπαραγωγικούς” -μην τα ξεχνάμε κι αυτά- δεν είχαν κάνει τη δουλειά τους όπως ξέρουν στον Έβρο, δεν θα υπήρχαν ούτε διαγγέλματα, ούτε δηλώσεις, ούτε η άνεση να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση της πολύ σοβαρής κρίσης του κορονοϊού.

Από τον οποίο κορονοϊό οι στρατιωτικοί βρίσκονται σε “επικίνδυνη ζώνη” σ’ ότι έχει να κάνει με την προστασία τους. Σ’ αυτό το θέμα όμως θα επανέλθουμε.

The post Όχι μία αλλά 10 αποφάσεις για επιδόματα σίτισης και καμία δεν αφορά στρατιωτικούς! appeared first on Militaire.gr.


Ρεπορτάζ : Militaire News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας