«Όχι» στο νέο ασφαλιστικό και εκδήλωση διαμαρτυρίας

«Όχι» στο νέο ασφαλιστικό και εκδήλωση διαμαρτυρίας

Για συνέχιση της αντιασφαλιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ). Ενόψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού, η ΕΝΙΔΥΚ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε: σύσκεψη ενημέρωσης μελών της ΕΝΙΔΥΚ και πρωτοβάθμιων σωματείων για τον νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση, εκδήλωση – προβολή ταινίας για το ασφαλιστικό σύστημα, παράσταση διαμαρτυρίας στο ΣΕΠΕ και κατάθεση υπομνήματος για την κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι στον κλάδο του επισιτισμού και κυρίως οι διανομείς της πόλης με την κουτσουρεμένη ασφάλιση, την μη καταβολή των δώρων και επιδομάτων, την μη τήρηση μέτρων ασφαλείας σε χώρους εργασίας.

Σε συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης του σωματείου και ακολουθώντας το κάλεσμα για απεργιακή απάντηση δεκάδων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, αλλά και της ΑΔΕΔΥ στις 18 Φλεβάρη, η ΕΝΙΔΥΚ προκήρυξε στάση εργασίας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρες 11:00 – 15:00, «ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται στις επιχειρήσεις της Κομοτηνής να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 11:00 στην πλατεία Ειρήνης».

Η ΕΝΙΔΥΚ διεκδικεί:

Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια υποχρεωτική. Υγεία – πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Είναι Συνέντευξη?: 
0
Post it: 
0
Date/Time to be posted: 
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, 2020 – 20:22


Ρεπορτάζ : tsekpoint_335 Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας