150 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έγιναν στάχτη στα Τσαμέικα Δυτ. Αχαΐας- Στον Εισαγγελέα Πατρών οδηγήθηκε χθες ο 23χρονος που συνελήφθη

150 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έγιναν στάχτη στα Τσαμέικα Δυτ. Αχαΐας- Στον Εισαγγελέα Πατρών οδηγήθηκε χθες ο 23χρονος που συνελήφθη

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Από τον σπινθήρα που προκλήθηκε όταν ο αγροτικός ελκυστήρας «συνάντησε» μια πέτρα στο πλαίσιο εργασιών σε χωράφι, φέρεται να προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε 150 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στην περιοχή Τσαμέικα Δυτικής Αχαΐας κοντά στο Μιχόι.

 

Η πυρκαγιά που έκαιγε όλη τη νύχτα σε δύσβατη περιοχή – χαράδρα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, τέθηκε χθες το πρωί υπό μερικό έλεγχο.

Την ίδια ώρα που οι πυροσβέστες πάλευαν με τις φλόγες, τους ανέμους και την δυσχέρεια πρόσβασης λόγω της μεγάλης βλάστησης, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με έδρα την Πάτρα, προσπαθούσε να βρει τί προκάλεσε την μεγάλη πυρκαγιά και έφθασε τελικά – με τη συνδρομή κλιμακίου από την Διεύθυνση της Αττικής- στα ίχνη του φερόμενου υπαίτιου για το συμβάν.

Ο νεαρός ήταν χειριστής του αγροτικού ελκυστήρα και προχθές το μεσημέρι εκτελούσε εργασίες με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά, η οποία με τη βοήθεια των ανέμων έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Εκτός από τα εναέρια μέσα (τέσσερα αερόσκαφη) συμμετείχαν 17 οχήματα της Πυροσβεστικής με 45 άνδρες συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα, λόγω της βλάστησης χρησιμοποιήθηκαν και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, τα οποία άνοιξαν διόδους προκειμένου να περάσουν οι επίγειες δυνάμεις, με τα πεζοπόρα τμήματα να προσεγγίζουν δυσπρόσιτα σημεία για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

Να αναφερθεί πως τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης είχε ο Συντονιστής Διοικητής της ΠΥ, Αχιλλέας Τζουβάρας, ενώ και τις δύο ημέρες συμμετείχαν ο διοικητής της Π.Υ. Ν. Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης καθώς επίσης αξιωματικοί από άλλες υπηρεσίες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Υ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφορικά με τη σύλληψη του 23χρονου ανέφερε τα εξής: “Συνελήφθη την 11η Ιουνίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, 23χρόνος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια για αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Τσαμέικα της Δ.Ε. Λαρίσου, του δήμου Δυτικής Αχαΐας, του Νομού Αχαΐας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 10 Ιουνίου και ώρα 13:35, κατά την εκτέλεση εργασιών με αγροτικό ελκυστήρα”. Να σημειωθεί τέλος ότι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες εκτάσεις από την εν λόγω πυρκαγιά.


Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας